Gašenjem svetla „spašavaju“ planetu

31. marta 2012. § Ostavite komentar

Govorim o akciji za „Dan zemlje“ – „Sat za našu planetu„. Mislim da je to, naravno, grozna ideja, ali ilustruje kako ekstremniji članovi „zelenog“ pokreta žele da nas vrate u srednji vek, mrak, bedu i prljavštinu, da bi navodno spasili planetu. U njihovom vrednosnom sistemu, bube i biljke, pa čak i neživa materija stenja i zemlje važniji su od ljudskih bića. Svako mešanje čoveka, menjanje prirode, tumači se kao uništavanje, zagađenje…

Zaista paradoksalno je da se na jednom propagandnih plakata za ovu akciju nalazi lik Nikole Tesle, čoveka koji je toliko učinio da bismo mi imali svetla. Ne bi me čudilo da ekstremni ekolozi proglase Teslu, Edisona, Vata i ostale velike pronalazače za najveće zlikovce. Naravno industrijska revolucija je odavno oklevetana i ima lošu reputaciju iako je industrijalizacija omogućila da pripadnici ljudse vrste imaju daleko zdravije, bogatije, udobnije, bezbednije i dugovečnije živote nego ikada do sada u istoriji.

Tragično je da ovakve ideje podržavaju države i međudržavne organizacije poput UN i EU.

Nemojte da me pogrešno shvatite. Želim čist, vazduh, vodu i hranu. Stvari potrebne za zdravlje. Protiv takvog zagađivanja se borim. Takođe želim struju i sve divne pogodnosti koje ona pruža. Želim prednosti industrijalizacije.

Što se tiče globalnog zagrevanja, verujem da je malo toplije, ali ne vidim nikakve katastrofe kojima su nas plašili kao decu.

Sećem se da sam kao klinac, otprilike ’93. godine, u „Politikinom Zabavniku“ čitao o opasnostima globalnog zagrevanja. Predviđali su neviđene suše i glad, a takođe i potop. Sav led će se otopiti i svi primorski gradovi poput Nju Jorka, Hong Konga, Rio de Ženeira, biće poplavljeni. Svetom će lutati milijarde izbeglica. Sve ovo je trebalo da se desi posle 2000. godine, u prvim godinama 21. veka, ukoliko ne potpišu svi Kjoto sporazum i ako se pod hitno drastično ne smanji emisija CO2.

To se očigledno nije desilo, niti će se desiti, iako se od tada emitovanje ugljen-dioksida drastično povećalo, uprkos Kjotu i sličnim sporazumima.

U redu je da naučnici, ako imaju pouzdana saznanja da dolazi katastrofa o tome upozore, ali ovakvo, očigledno zastrašivanje bez ikakvog osnova se graniči sa zlostavljanjem.

Šta smo ja i ostala dece koji su u to vreme ovo čitali, trebali da mislimo? Ovakve stvari su u to vreme pričali deci u čitavom svetu. Deco vi nemate budućnosti. Džaba se trudite i učite, spremajte se na za fakultete, nego za „Pobesnelog Maksa“.

Tako da ako ste u mogućnosti, uživajte u pogodnostima industrije. Uživajte u struji. Dok je imate 🙂

I ne verujte prorocima koji najavljuju smak sveta.

Advertisements

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Šta je ovo?

Trenuto čitate Gašenjem svetla „spašavaju“ planetu na Kontraš.

Meta

%d bloggers like this: